image_intro_alt

Czarzasty: Jesteśmy na początku długiej drogi, Lewicy nie było w parlamencie przez 4 lata, a w zeszłym roku tam wróciliśmy

W życiu politycznym przeszedłem różne rzeczy, raz miałem dobry a raz zły wynik, ale wiem co to jest prawdziwa polityka. W prawdziwej polityce musisz mieć przyjaciół, którzy będą z tobą bez względu na to czy masz dobry, czy też zły wynik.

Jesteśmy na początku długiej drogi, Lewicy nie było w parlamencie przez 4 lata, a w zeszłym roku tam wróciliśmy. Ważne jest to, że już za kilka lat powalczymy o rządzenie lub o współrządzenie, ponieważ wiemy o co walczymy, a nie walczymy o władzę dla władzy.

Robert Biedroń pokazał nam co to znaczy państwo świeckie, prawa dla wszystkich, bez względu na status majątkowy lub pochodzenie; prawa dla kobiet. Robert Biedroń pokazał co to znaczy podawać rękę, co to znaczy tolerancja. Robert Biedroń pokazał, że problemy osób z niepełnosprawnościami są ważne dla Lewicy. Robert Biedroń pokazał, jak można zmieniać klimat, ale tak naprawdę. Robert Biedroń pokazał jak ważne są prawa pracownicze!

A my pokazaliśmy, że stoimy obok siebie, bez względu na to czy jest dobrze, czy też jest źle. Jesteśmy razem!

Włodzimierz Czarzasty, wicemarszałek Sejmu
28 czerwca 2020 r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!